Omschrijving

Intro

De Poolster is een Lemsteraak in jachtuitvoering compleet gebouwd door en bij de Jachtwerf gebroeders Hummel. Een degelijk en handzaam schip met verrassend veel binnenruimte.                                                                                                                                                                   .

Aan Dek

Het voordek en de gangboorden, kuip, kajuitdak en potdeksel zijn geheel met teakhout bekleed. De kuip is deels, evenals het kajuitschot, blank gelakt wat zorgt voor een klassieke sfeer. Een raam partij in zowel het kajuitschot als de deur zorgen voor veel licht inval in de kajuit. De lieren, o.a. van Lewmar zijn zodanig geplaatst dat ze tijdens het zeilen en borrelen niet in de weg zitten. Aan beide zijden van de mastvoet zitten 3-trommel lieren die het hijsen en strijken van de zeilen eenvoudig en veilig mogelijk maken. De besturing geschiedt d.m.v een helmstok.

 

Het Interieur

Het interieur is degelijk uitgevoerd in teakhout met een wit geschilderd plafond en heeft een klassieke uitstraling. Via de centrale geplaatste koekoek kan er veel daglicht in het interieur komen. Bij binnenkomst bevindt zich aan bakboord de L-keuken met 4-pis gascomfort en daarvoor de L-vormige zitbank. Aan stuurboord bevindt zich eerst een kast gevolgd door de navigatietafel met diverse apparatuur. Daarvoor bevindt zich de langsbank. In de doorloop naar voren zit aan bakboord de eigenaarshut met een 2 persoonskooi en aan stuurboord het toilet. In het vooronder bevinden aan weerszijden 2 schuin boven elkaar geplaatste kooien.

Klik hier voor 360° foto's.

De Techniek

De 86pk Volvo Penta is ruim bemeten voor dit formaat schip. Een walstroom installatie met een Victron Pallas acculader is aanwezig. Alle rondhouten zijn ook gemaakt door de Gebroeders Hummel. De mast kan d.m.v. bokkepoten en een elektrische lier eenvoudig gestreken worden. De zeilen zijn van Zeilmakerij Molenaar en verkeren nog in prima staat.

 

 

Algemeen

Jachtuitvoering

1984

Staal

Staal

11,5

4,25

0,95

Boer, A. de

Jachtwerf Gebroeders Hummel te Lemmer

Helmhout

Lemmer

Interieur

Klassiek

Teakhout

Steenwol

2

6

1,95, 1.85 m-1.95 mtr

Ja, Handpomp toilet Blake

Ja, Hydrofoor Jabsco

Ja, Boiler 16 l Isotherm

Ja, Isotherm compressor 2002

Ja, 4/pits op gas

Exterieur

Staal voorzien van teakhout

Staal voorzien van teakhout

Staal voorzien van teakhout

Staal voorzien van teakhout

Patrijspoorten met gehard glas

-

Jachtwerf Gebroeders Hummel

Jachtwerf Gebroeders Hummel

Jachtwerf Gebroeders Hummel

Motor(en) / Elektrische installatie

Volvo Penta

TMD 30 Turbo

4

86

1984

Hydraulisch

Ja, Natte uitlaat

Vaste 3-bladsschroef, reserve Max Prop schroef

RVS

Tuigage

Ja, Zeilmakerij Molenaar, 2004

Ja, Zeilmakerij Molenaar, 2004

Ja, Zeilmakerij Molenaar, 2004

11

Ja, Elektrische lier en bokkepoten

Navigatie-uitrusting

Ja, Vloeistof kompas

Ja, VDO Logic Depth

Ja, VDO Logic Speed

Ja, VDO Logic Wind

Ja, Compleet

Indeling

L-kombuis, L-bank, schot, eigenaarshut

Kast, navigatietafel, rechte bank, schot, toiletruimte

Zowel aan bakboord als aan stuurboord 2 enkele kooien schuin boven elkaar

Opmerkingen / bijzonderheden

Roefdak opnieuw gerubberd en opnieuw de lijfhouten aangebracht in 2013 door Aquamar. Gangboorden en voordek opnieuw gerubberd in 2014 door Aquamar. Binnenboord kuip (kuipleuning) opnieuw betimmerd in 2014. Rondhouten, roer en zwaarden geheel gelakt 2012/2013/2014. Gehele romp opnieuw geschilderd 2014. Nieuwe huiken 2012 & 2014. Zwaardhoezen, hoes roerklik, regenkleed koekoek aanwezig Fokkeloet aanwezig Schroefas systeem vervangen in 2005

Informatiepakket aanvragen

Laat hieronder uw gegevens achter en u ontvangt direct een persoonlijke link waarmee u uw informatiepakket kunt downloaden. We nemen dan 5 dagen later contact met u op.

Velden met een * zijn verplicht.