Omschrijving

Vaar over de Hollandse wateren en neem familie en vrienden mee

 

 

Lemsteraak Vissermanuitvoering

Afmetingen: 11 meter lang en bijna 4 meter breed

Diepgang 90 cm

Zeer ruime kuip met vaste buitentafel(bun) met teakhouten banken

4 slaapplaatsen binnen (en mogelijkheid tot 6 extra slaapplaatsen in de kuip, onder een dektent)

Geschikt voor vaargebied Nederlandse binnenwateren en Waddenzee.

 

 

Altijd gedroomd van een eigen boot? Lekker uitwaaien aan het roer van een stoer en authentiek schip? Misschien is de Maarten B iets voor jou !?

 

Na ruim 10 jaar vaarplezier hebben we dan toch besloten om de boot te verkopen.

 

Zwerven over de Hollandse wateren

De boot is zeer geschikt voor weekendjes varen met familie en vrienden. Maar je kunt ook prima een aantal weken zwerven over de vele waterwegen, meren en plassen van ons waterrijke Nederland.

 

Je komt op de leukste en gekste plekjes. Door de eenvoudig strijkbare mast en de geringe diepgang kun je op heel bijzondere plekjes komen, waar je weinig andere zeilboten tegenkomt

Met gestreken mast hebben we gelegen midden in het historisch centrum van Gorcum. Na een mooie tocht over het wad zijn we gestrand in de haven van Schiermonnikoog. Met de kimkielen kun je recht en dus comfortabel droogvallen (niet standaard voor een lemsteraak)

We gingen via de Biesbosch naar Zeeland en hopte van eiland naar eiland op het op het Grevelingenmeer.  En een bezoek aan Amsterdam was extra leuk vanuit de Sixthaven.

Soms hadden we een vooraf een uitgestippeld plan en soms was het waar de wind ons bracht.

 

Kamperen op de boot

Na een dag op het water eindigden we vaak in de haven. Op deze gezellige borrelboot is plaats voor veel mensen in de kuip.

En met een zomertentje voor de kuip kun je bij veel zon en wind nog heerlijk beschut buiten zitten.

We hebben regelmatig een 2 persoonskoepeltentje in de kuip gezet als eigen slaapplaats voor de kinderen.  Maar met de volledige dektent voor de kuip is het ook mogelijk om nog eens 6 slaapplaatsen te creëren voor gasten.

 

Tijd voor nieuwe ervaringen

De afgelopen 12 jaar zijn we met 2 gezinnen eigenaar geweest van deze boot. Voor ons een mooi constructie waardoor we de vaardagen verdeelden en samen konden klussen.

Nu onze kinderen ouder worden en er weer nieuwe gebieden zijn om te verkennen is het tijd om afscheid te nemen van onze Maarten. Wij wensen de volgende eigenaren een goede vaart!

 

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit schip en heb je interesse om nader kennis te maken. Neem dan contact ons met “Dirk Blom Lemsteraken” via telefoonnummer: +31 (0)514 52 33 33 of de website: www.Dirkblom.nl/makelaardij. Zij helpen je graag verder.

 

De vorige eigenaar heeft deze de boot de naam ‘Maarten B’ gegeven. Dat hebben we uiteindelijk ook zo gelaten: het past gewoon bij dit robuuste en authentieke schip: Een Hollandse jongen met klassieke uitstraling.

 

 

Historie Maarten B

In 1989 is de Maarten B gebouwd door scheepswerf  Gebr. Tijssen in Leiden in opdracht van de familie Sprey.  Het schip is ontworpen en gebouwd door H. J. Hijdra, eigenaar van de werf . Hydra heeft het akenbouwen geleerd bij de bekende akenbouwer Stofberg in Enkhuizen.

De familie Sprey was goed bevriend met de schrijver Maarten Biesheuvel.  Maarten Biesheuvel heeft de kiellegging gedaan en de aak kreeg daarna de naam Maarten B.

De familie Sprey heeft ruim 15 jaar gevaren met de Maarten B. Bijzonder detail van deze periode is dat Maarten B verscheept is geweest naar Amerika. Daar heeft de familie Sprey een jaar lang gezworven van Florida naar New York langs de Atlantic Intracoastal Waterway. Kortom een schip met onbegrensde mogelijkheden !

Algemeen

Vissermanuitvoering

1990

Staal, Staal

11

4

0,85

Hydra

Scheepstimmerbedrijf Bart Vermeer

Helmhout

Workum Jachthaven

Interieur

Traditioneel betimmerd

Oregon grenen en plaatmateriaal

Steenwol

1

4

1,6

Ja, Handpomp toilet RM '69

Ja, Hetelucht verwarming Webasto

Ja, Los aan boord

Ja, 2-pits spiritus Origo

Exterieur

Staal voorzien van brede teakhouten delen

Staal voorzien van teakhout 20 mm deels uitneembaar

-

Staal

Patrijspoorten met gehard glas

-

Bart Vermeer & H Hydra

Bart Vermeer & H Hydra

Bart Vermeer & H Hydra

Motor(en) / Elektrische installatie

Mitsubishi

4DQ50m

156741

4

52

1987

PRM20 Delta

Ja, Gesloten

3-blads brons

RVS Vet gesmeerd

Ja, 2 maal Electrische pomp 1 maal handpomp

Tuigage

Ja, Zeilmakerij Molenaar, 1990

Ja, Zeilmakerij Molenaar, 1990

Ja, Zeilmakerij Molenaar, 1990

4, 2 stuks bronzen zwaardlieren 1:3 2 stuks klassieke schootlieren

Ja, Dmv contragewicht

Navigatie-uitrusting

Ja, Vloeistofkompas op wegneembare paal

Ja, Compleet

Indeling

Kombuis, rechte bank, bedstee schot

Toilet, rechte bank, bedstee schot

2 persoons bedstee

Opmerkingen / bijzonderheden

Gieksteun aanwezig Overloop tbv grootschoot aanwezig Kimkielen aangebracht om rechtstandig droog te vallen Alle vallen vernieuwd in 2015

Informatiepakket aanvragen

Laat hieronder uw gegevens achter en u ontvangt direct een persoonlijke link waarmee u uw informatiepakket kunt downloaden. We nemen dan 5 dagen later contact met u op.

Velden met een * zijn verplicht.