Omschrijving

Intro

De “Gouden Leeuw” is een Lemsteraak in de jachtuitvoering. Ze is ontworpen door Hoek Naval Architects en gebouwd bij de werf Jachtwerf Engelaer. De “Gouden Leeuw” is in uitmuntende staat. De huidige eigenaar doet er werkelijk alles aan om het schip in top conditie te houden. Het ideale schip voor iemand die alleen genoegen neemt met de top, kwaliteit op waarde weet te schatten en geen concessies wil doen aan vaar- en verblijf eigenschappen.

 

Aan Dek

Het hele dek en kuip zijn voorzien van teakhout. Lijfhouten, potdeksel en koekoeken gelakt. Het geheel heeft de klassieke, rijke , Lemsteraak uitstraling. De Besturing vindt plaats middels een stuurwiel. Op de stuurstand is naast de gebruikelijke bedieningshandels ook plaats voor een navigatieplotter. In de bakboord kuipbank bevindt zich een ijskast zodat er altijd een koud drankje bij de hand is. De val-, schoot-, zwaard- en bakstaglieren zijn hydraulisch hierdoor is het zeilen eenvoudig en al met 2 personen mogelijk.

 

Het Interieur

Het interieur is getekend door Hoek Design. Er is gebruikt gemaakt van Perenhouten panelen gecombineerd met een Essenhouten vloer. Plafond en binnenzijde van de kajuitopbouw zijn gemaakt van wit geschilderd Oregon-pine. Het geheel is klassiek en stijlvol met een rijke uitstraling. Het typische Hoek Design interieur heeft aan bakboord een U keuken met Keramisch fornuis en combi-oven en natuurlijk warm en koud stromend water. Hier bevinden zich ook 2 van de in totaal 4 ijskasten. Daarvoor bevind zich de U-bank met een in hoogte verstelbare tafel. Door de tafel te laten zakken ontstaat er een heerlijke plek te genieten van de audio/tv combinatie. Aan stuurboord bevindt zich de navigatie hoek voorzien van alle gebruikelijke apparatuur, met daarvoor 2 fauteuils. Tussen deze fauteuils bevindt zich de 4e ijskast. In de doorloop naar voren aan stuurboord de gastentoilet. Daarvoor bevindt zich de gastenhut met 2 enkele kooien. Aan bakboord, in de doorloop treft men de douche. Deze is benaderbaar vanuit de doorloop en de eigenaarshut. De eigenaarshut is naast veel kast kastruimte ook voorzien van een eigen toilet. Het vooronder is zowel aan bakboord als stuurboord voorzien van dubbele kooien met daarboven aan beide zijden een enkele kooi. Alle bedden hebben lattenbodems met zeer goede matrassen.

 

 

De Techniek

De 4 cilinder Yanmar heeft  pk en is uit 2000. Verder bevindt zich in het machinekamer de Fisher Panda generator, nieuwe boiler, verwarming, omvormers van Victron en maar liefst 5 Victron GEL service’s accu’s. Voor het vaarcomfort is een boegschroef ingebouwd. De uitgebreide zeilgarderobe is van North Sails. Grootzeil en fok zijn in 2020 gerefit. Mast, giek, kluiverboom en gaffel zijn gemaakt door Brasker Masten.

Algemeen

Jachtuitvoering

1995

Staal

Staal, Staal bekleed met teakhout

14

4,46

1,1

Hoek Naval Architects

Ruiter Quality Interiors

Stuurwiel mechanisch

Hindeloopen

Interieur

Klassiek, Hoek design

Perenhouten panelen, essenhouten vloer, oregon pine wit geschilderd

Volledig geisoleerd

3

10

2, Meer dan 2 meter in hele schip

Ja, Douche benaderbaar vanuit eigenaarshut en vanuit de doorloop naar voren

Ja, 1 x Electrisch toilet benaderbaar vanuit de eigenaarshut 1 x Electrisch toilet in de doorloop naar voren. In 2018 zijn er grote potten gemonteerd.

Ja, Verwarming is van hoog niveau met weggewerkte CV radiatoren.

Ja, Hydrofoor 2019

Ja, Boiler werkt op walstroom, aggregaat en verwarming. 2020

Ja, 3 x koelkasten in de kajuit waarvan 1 voorzien van vriesvak. 1 x koelkast in de BB kuipbank.

Ja, Scholtes (Electrisch)

Exterieur

Staal bekleed met teakhout

Staal bekleed met teakhout

Staal bekleed met teakhout

Staal bekleed met teakhout

Gehard glas in bronzen ovale ramen

Hout

Brasker Masten

Hout

Brasker Masten

Hout

Brasker Masten

Motor(en) / Elektrische installatie

Yanmar 4LH HTE

4

140

2000

1014

Twin Disc NG 5010

Ja, Natte uitlaat

3 Blads, brons

RVS

Ja, 1 x Electrisch 1 x Hand

Tuigage

Ja, 1 x Stormfok 32.1m2

Ja, 1 x Kluiver 24.7m2 1 x Kluiver 12.3m2 (nooit gebruikt)

Ja, Grootzeil 62.2m2 refitted 2020

Ja, 1 x Fok 40.2m2 refitted 2020

Ja, 167.1m2

11, 2 x tuiglieren 3 trommels RVS Hydraulisch 2 x Zwaardlieren RVS Hydraulisch, custombuild 2 x Bakstag Lewmar Ocean Serie 44BBST Hydraulisch 2 x Fok Lewmar Ocean Serie 44BBST Hydraulisch 1 x Kluiver Lewmar 44BBST 2 x Reef en onderlijkstrekker Lewmar 40 BBST

Ja, D.MV. Bokkepoten i.c.m. ankerlier hydraulisch

Navigatie-uitrusting

Ja

Ja, B&G vooruit kijkend

Ja, B&G

Ja, B&G

Ja, B&G Electronica 2020

Ja, Compleet

Indeling

U-keuken / U- bank met in hoogte verstelbare tafel / Schot / Douche benaderbaar vanuit doorloop en eigenaarshut / eigenaarshut met separaat toilet en zeer veel kastruimte en matrassen op lattenbodems

Navigatiehoek / 2 fauteuils tafeltje met daaronder ijskast / schot / gasten toilet / gasten hut met 2 enkele bedden matrassen op lattenbodems

Zowel aan BB als SB dubbele kooien met daarboven enkele kooien matrassen op lattenbodems veel kast ruimte

Informatiepakket aanvragen

Laat hieronder uw gegevens achter en u ontvangt direct een persoonlijke link waarmee u uw informatiepakket kunt downloaden. We nemen dan 5 dagen later contact met u op.

Velden met een * zijn verplicht.